Home » Valentijn Cadeautje

Een wijnrek kopen

Bloggen over wijn doe ik graag in mijn vrije tijd en ik zie steeds vaker dat mensen zich afvragen waar zij hun wijn moeten bewaren. Hierover wil ik graag info geven.  Te beginnen over de kwestie hoe bewaar je een fles wijn? Liggend of staand? Ik kom wel eens bij nogal onervaren wijndrinkers. De grote fout die ik hier wel eens tegenkom is het ontbreken van een wijnrek en ik peins er niet over om de bewuste drinker ook te wijzen op het belang van een wijnrek. Vaak krijg ik verbaasde gezichten ‘’ waarom zou ik een wijnrek kopen?’’ dit antwoord vereist een snufje wetenschap. Namelijk zonder wijnrek bewaar je jouw wijn dus op de grond of in een boekenkast. Als je dit doet dan leg je ze nooit neer en dit is het belangrijkste voordeel van een wijnrek. Wijn die iets te lang rechtop staat zal gaan oxideren. Dit begint meestal al na 1 week en daardoor zal uw wijn snel verzuren. De grootste nachtmerrie van een wijnliefhebber is als hij/zij een heerlijk wijntje dat je voor een speciale gelegenheid heeft bewaard bij het schenken verzuurd is geworden en daardoor zijn volledige smaak is verloren. De ironie van dat verhaal is dat normaal gesproken wijnen beter worden naar mate de tijd verstrijkt en juist niet verzuurd. Dus voor de echte wijnopslag koop je een wijnrek. Als je niet weet waar je een wijnrek kopen moet zal ik vooral verder lezen want ook daar geef ik advies over.

Wijn langer houdbaar houden

Om wijn het best te bewaren kan je het best een wijnrek kopen, waar de wijnflessen schuin naar onder liggen met de dopzijde naar u toe gericht. Dit voorkomt dat minuscule luchtdelen  via de dopzijde uw fles wijn infiltreren en uw wijn lang houdbaar blijft. Naast het feit dat je een wijnrek nodig hebt voor de opslag kunt u natuurlijk ook een presentatiewijnrek kopen om uw wijnen op tafel te presenteren en uw gasten de wijn te laten kiezen. Dit geeft vaak een zeer gezellige en vakkundige indruk.

Waar koop ik mijn wijnrek?

Voor iedereen die zijn rode bourgogne goed wil bewaren, zodat de wijn extra rijpt in de fles of zijn of haar wijn misschien goed wil presenteren adviseer ik een wijnrek te kopen. Dit staat goed  in uw interieur en voldoet tevens aan alle functionele eisen om de wijn goed en houdbaar te laten blijven. Als u een wijnrek kopen gaat raad ik u aan dit bij een specialist te doen die weet waar hij het over heeft. Ik heb mijn keuze op wijnrek-zaak.nl laten vallen om een wijnrek te kopen. Nu is ook mijn huis uitgerust met een prachtig wijnrek op tafel.

 

Enkelsokken voor Valentijn

Wat geef je je hartendief als je niets weet te verzinnen? De meeste mannen kopen zelf dat wat ze nodig hebben en denken er niet aan dat het best handig is om een lijstje te hebben met dingen die je niet meteen moet hebben maar die wel handig zijn om te krijgen. Maar goed, als hij het niet doet dan bedenken we dat zelf wel!

Loop op wolkjes

Sokken geven lijkt zo saai en afgezaagd; maar aan de andere kant is het wel iets wat hij elke dag draagt en als jij hem sokken geeft zal hij toch elke dag aan je denken. Maar wat voor sokken dan? Enkelsokken zijn een veilige gok. De meeste mannen dragen sneakers en daarin draag je nou eenmaal enkelsokken. Bovendien luidt Valentijnsdag toch een beetje de omslag van winter naar mooier weer in, dus dan zijn de enkelsokken altijd een goed idee. Kies dan wel een paar enkelsokken uit waar hij lekker op zal lopen; je wil natuurlijk wel dat hij positief aan je denkt en dat gebeurt niet als zijn sokken elke keer opgerold voor in zijn schoenen liggen.

Kwaliteitssokken

Kies sokken van een goed merk, het klinkt wat afgezaagd, maar echt, een goede sok blijft gewoon langer mooi, maar zit vooral ook veel lekkerder. Fabrikanten zoals Falke en Burlington maken veel verschillende soorten enkelsokken, maar ze hebben allemaal een ding gemeen; ze dragen heerlijk. Een goede enkelsok blijft goed zitten om de voet zonder dat je sok in je voet gegroefd staat. Een goede sok voel je niet, maar heb je wel het draagcomfort van. Een sokkenfabrikant als Falke is al decennia lang bezig met het maken en perfectioneren van sokken; echt, die sokken zitten goed en daarmee maak jij je Valentijn blij. Hij zal met liefde aan je denken, elke keer dat hij de sokken aantrekt die hij van jou heeft gekregen. Misschien dan wel zo handig om een paar goede te kopen die lang mee gaan!